gallery/logo

One man, one goal, one mission.

One heart, one soul, one vision.

 

Robert Leeuwerink is de persoon achter Rob Topfoto, geboren in Wormerveer in september 1973 en getogen in Zaandam, beiden in Zaanstad, Daarna mijn hele leven in Zaandam gewoond. Mijn studio heb ik aan huis, dit wordt door velen als prettig ervaren omdat het hierdoor natuurlijk een huiselijke sfeer heeft. Eerst was dit in de woonkamer maar heb sinds kort een aparte ruimte verbouwd tot studio.

 

In fotografie was ik altijd al geinteresseerd, tijdens vakanties liepen vrienden en familie al tientallen meters verder en was ik nog aan het fotograferen. In 2016 kwam het vlak na het afronden van een cursus op mijn pad om als vrijwillig concertfotograaf aan de slag te gaan en zo begon het balletje te rollen. Vlak na deze start was het zomerstop, maar van stoppen was geen sprake en richtte me op modelfotografie. Eerst cosplay, daarna volwassen model fotografie en later kinderen aangezien ik daar veel aanmeldingen voor kreeg.

 

Nu richt ik me dan ook voornamelijk op kinderen. Terugkerend onderwerp is hierbij de shoots met beugel. Maak je ze hiermee dan niet belachelijk, nee juist niet, hiermee wil ik laten zien dat deze kinderen een podium verdienen en gezien mogen worden. Deze kinderen moeten regelmatig ook de beugels in het openbaar of naar school dragen en geef ze hiermee een stukje zekerheid dat ze wel mooi zijn met hun beugel in, of dat nou een opzichtige buitenboordbeugel is of niet. Kinderen vragen nu zelfs aan hun ouders of ze de shoot ook mogen doen met hun beugel nadat ze het van een klasgenootje hebben gehoord. Daar draait het echter niet alleen om, kinderen zonder beugel zijn ook van harte welkom.

 

Een sessie met een kind draait niet om zo maar even wat plaatjes schieten. Een kind wordt tot ontspanning gebracht, daarbij wordt het kind naar zijn eigen belevingswereld gebracht en mag zijn verhaal vertellen geheel naar eigen inzicht. Ik vraag een kind alleen waar hij/zij graag naar toe gaat en praat daar dan in mee en vraag door. Een kind mag echt kind zijn, dat zie je terug in de foto's. Je ziet de kinderen ontspannen en dat zie je terug in de foto's. Regelmatig zijn er onzekere kinderen in mijn studio, maar ook die zie ik na afloop stralen en krijg ik veel positieve reacties.

 

Een foto sla je niet op je harde schijf op of in een doos op zolder waar je nooit meer naar kijkt, zie het als een kunstwerk aan de muur waar je voor altijd naar kan blijven kijken. Een kunstwerk van jouw kind, waar je voor eeuwig door gegrepen wordt.